top of page

Controle binnenleiding

Met speciale apparatuur wordt de gasleiding onder druk gezet. De eerste keer worden de toestelkranen open gelaten, dit zijn bijvoorbeeld de kookplaat, de cv of eventuele gaskachels. Wanneer de druk tijdens de meting wegvalt wordt de meting nogmaals gedaan, maar ditmaal met gesloten toestelkranen. Hierdoor weten we of de lekkage in de leidingen of in de toestellen zit. Blijft de druk gelijk dan is er geen lekkage in de woning aanwezig.

 

Wanneer er een gaslekkage wordt aangetroffen, wordt de hoofdkraan gesloten en zal een installateur de lekkage eerst moeten verhelpen. Pas na reparatie mag de hoofdkraan weer opengezet worden.

 

Wij kunnen desgewenst een installateur voor u regelen. Wij hebben goede contacten met enkele gerenommeerde installateurs. Veel mensen denken dat een reparatie veel hak- en breekwerk met zich mee brengt, maar dit hoeft vandaag de dag niet meer. Heeft u bijvoorbeeld stalen leidingen dan kunnen de leidingen van binnenuit behandeld worden met een speciaal polymeer. Hierdoor is uw gasleiding met een relatief lage investering weer voor een tweede leven geschikt.  

bottom of page